המדריך למתגרש.ת שיעזור לכם להבין קצת יותר טוב מהו ההליך שעומד בפניכם.
אם את או אתה נמצאים כאן, כנראה שחיי הנישואים שלכם עלו על שרטון ואתם שוקלים ברצינות "לפרק את החבילה". ההחלטה להביא לסיומם של נישואין, ופירוקה של המסגרת המשפחתית, אינה החלטה פשוטה, מלווה בקשיים רגשיים גדולים, ויכולה לערער את חיי בני הזוג, קל וחומר כאשר ישנם ילדים בתמונה.
לכן, הכנתי במיוחד בשבילכם את "המדריך למתגרש", אשר יעזור לכם לנווט בתוך הקושי בו אתם נמצאים כעת.
(נכתב ע"י עורכת דין ומגשרת מוסמכת לענייני גירושין שירלי קוזי-פולנדר)
אז נכון, ההחלטה הראשונה – ההחלטה להתגרש – היא ההחלטה הקשה ביותר.
א ב ל מדובר בשלב אחד מתוך מספר שלבים, ולכן ברגע שקיבלתם את ההחלטה – התייעצו עם עורך-דין מומחה בתחום. אבל לא רק מקצועי. בחרו עורך-דין קשוב ואיכפתי, שיהיה לכם זמין גם בשעות קשות שהן מחוץ לשעות העבודה, או במקרים דחופים שהם מחוץ לימי העבודה הרגילים.
לכו עם הלב שלכם. אל תקשיבו לסיפורים של אחרים בדבר "גירושין מהגיהנום". ברגע שתשימו את עצמכם בידיו של עורך-דין מקצועי – הוא זה אשר ידאג לכם להסכם גירושין לשביעות רצונכם, ובהתאם לזכויות המגיעות לכם.
תאמינו בעצמכם, גם ברגעים הקשים, שמרו על ראש פתוח בנוגע לפתרונות משפחתיים אשר תקבלו בייעוץ המשפטי, והכי חשוב – שמרו את כל האנרגיות שלכם למתוקים הקטנים. הקפידו שהסובבים אתכם – משפחה וחברים – מהווים רשת תמיכה חזקה ויציבה בשבילכם, ועצרו כל ניסיון לשאיבה של האנרגיות שלכם מצד גורמים רעילים. לפעמים קואוצ'ינג ריגשי עוזר מאוד.
חשוב מאוד לא לפעול בפזיזות ולהפעיל שיקול דעת [במקרים מסוימים כדאי לחשוב על טיפול זוגי או כל ניסיון לשקם את היחסים].
לפי חוק "התדיינות בסכסוכי משפחה" שנחקק בשנת 2016, כל הליך גירושין בישראל יתחיל בפתיחת תיק יישוב סכסוך (בין אם בבית-משפט לענייני משפחה, ובין אם בבית-הדין הרבני). מטרתו של החוק היא לעודד בני זוג המעוניינים להתגרש לבדוק אפיקים נוספים ליישוב הסכסוך ביניהם לפני פניה להליך משפטי. מיד לאחר הגשת הבקשה, תיקבע פגישה ביחידת הסיוע של בית-המשפט לענייני משפחה [מומלץ להצטייד בעורך-דין מומחה כבר בשלב זה]. בפגישות הסיוע ידונו הצדדים בסוגיות האישיות והמשפטיות העולות בין בני הזוג, כאשר השאיפה הינה למנוע הליך משפטי ארוך ומייגע, ולהגיע לכמה שיותר הסכמות בין בני הזוג כדי לנסח הסכם גירושין הוגן ומקיף.
הגישו נגדכם בקשה ליישוב סכסוך?
2 טיפים חשובים לנקיטה באופן מיידי:
רק לאחר סיום הליך יישוב סכסוך – ניתן להגיש תביעה לערכאות המשפטיות השונות.
מי שהגיש ראשון את בקשת יישוב הסכסוך – יהיה בעל זכות ראשונים להגשת התביעות לערכאה בה יבחר. בשלב זה יחלו ההליכים המשפטיים הרשמיים של פירוק הנישואין. פתיחת תיק גירושין תיעשה בבית המשפט לענייני משפחה או בבית-הדין הרבני.
בעוד הסמכות הייחודית בנוגע לגירושין ומתן גט, כתובה, ושלום בית ניתנת לבית-הדין הרבני בלבד, לבית-משפט לענייני משפחה ישנה הסמכות בנוגע לתביעת משמורת של קטינים, תביעה לרכוש ותביעה למזונות אישה.
בהליך המשפטי יוסדרו מלוא הסוגיות המשפטיות, כגון חלוקת רכוש [הסדרת נכסים וחובות במידה וקיימים לבני הזוג ו/או לאחד מהם], הסדרי ראייה וזמני שהות (משמורת ילדים), מזונות [אישה וילדים] ומתן גט [השלב הפורמלי של פירוק הנישואין מבחינה דתית].
בהסכם הגירושין, ייכללו כל הסוגיות המשפטיות והכלכליות, בין שהושגו בשלב יישוב הסכסוך בהסכמה ובין שהתקבלו בעקבות החלטת בית המשפט. הסכם הגירושין יוגש לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני על מנת לקבל תוקף חוקי להסכם. הסכם הגירושין מסדיר ארבעה נושאים עיקריים:
לאחר שהוסדרו כל הסוגיות המשפטיות ובני הזוג עברו הליך גירושין ברבנות, נסתיים הליך הגירושין באופן רשמי וכעת, בני הזוג נחשבים גרושים ויכולים להתחיל בפרק חדש בחייהם.
עו"ד שירלי קוזי-פולנדר בעלת 15 שנות ניסיון. באמצעות מקצועיות וניסיון רב שנים עם נפש האדם מצליחה שירלי להביא את בני הזוג לסיים הליך הגירושין תוך זמן קצר, באופן המכבד את שני הצדדים, בהליך הוגן, ובעלויות נמוכות לצדדים, וכך נחסכת מבני הזוג טלטלה נפשית והחמור מכל – פגיעה בילדים.
גם אם אתם בטוחים שהגעתם למשבר כה עמוק ואין סיכוי שתגיעו להסכמה על כלום – אל תאמרו נואש ואל תוותרו על ההזדמנות לפתוח דף חדש ללא מלחמות מיותרות – השאירו פרטים עכשיו ותתחילו את הפרק הבא של חייכם בדרך הנכונה: